Alba Brojka

Jurist - N/A, Belgium
+32456169569

Përshkrimi

Alba Brojka është lindur në Tiranë dhe aktualisht punon në Bruksel pranë Fondit Evropian për Demokracinë, ne Programin e Ballkanit Perëndimor. Alba është diplomuar në studime juridike dhe marrëdhënie ndërkombëtare, me specializim në politikën e jashtme të BE-së. Gjatë eksperiencës profesionale si Asistente Projektesh pranë Institutit për Bashkëpunim dhe zhvillim në Tiranë, Alba ka ndjekur nga afër bashkëpunimin rajonal në Ballkan, Procesin e Berlinit dhe Procesin e Zgjerimit. Ajo ka mbajtur gjithashtu pozicione të ndryshme pranë organizatës rinore UN Association Albania dhe UN Youth Association Albania, ku roli më I fundit ishte Sekretare e Përgjithshme. Që prej gushtit 2019 dhe Majit 2020 Alba ka mbajtur pozicionin si Pvrfaqvsuese Speciale për Rininë dhe Sigurinë pranë OSBE, në kuadër të kryesimit Sllovak dhe atij Shqiptar.

Adresa

TitulliMSc. Emër MbiemërAlba Brojka ProfesioniJurist CertifikimeBA – Fakultetit Juridik, Universiteti Tiranes ; Shkenca Politike Marredhenie Nderkombetare, Universiteti New York Tirane; Post-graduate College of Europe Bruges, Marredhenie Nderkombetare dhe Politika e Jashtme e BE-se. Gjuhët e huajaAnglisht (C2), Frengjisht (B2), Arabisht (A1),
Telefon+32456169569 E-mailalba.brojka@coleurope.eu AdresaRue Archimède, Brussels, Belgium