Erida Gjini

Biostaticien - Tirane, Albania
+351218417598

Përshkrimi

Kërkuese shkencore në fushën e biomatematikës dhe epidemiologjisë teorike në nivel ndërkombëtar, drejtuese kërkimesh në Institutin Gulbenkian të Shkencës në Portugali (2015-2020), dhe nga 2020 ne Instituto Superior Tecnico, Departamentin e Matematikës. Studiment universitare i kreu në Holandë, Utreht, (2002-2007) Bachelor dhe Master prane Universitetit te Utrehtit. Me mbarimin e masterit fitoi një bursë 4-vjeçare "Kelvin-Smith" për doktoraturë në Universitetin e Glasgout në Mbretërinë e Bashkuar, ku u specializua në biologjinë matematike dhe epidemiologjinë teorike të sëmundjeve infektive. Pasi mori titullin "Doktor shkencash" në 2012, filloi kërkimet shkencore postdoktorale në Portugali. Me një veprimtari të gjerë akademike dhe shkencore, ka dhënë mësime universitare dhe pasuniversitare në fushën e matematikës së aplikuar, epidemiologjisë teorike, modelimit të sistemeve dinamike, dhe biologjisë komputacionale në biomjekësi, në Britani, Portugali, Shqipëri, dhe Cabo Verde. Aktualisht bashkëpunon me kërkues shkencorë në SHBA, Portugali, Francë dhe Mbretërinë e Bashkuar si në fushat e biologjisë së infeksioneve bakteriale, vaksinave dhe antibiotikëve, ashtu dhe në metodologjitë dhe principet matematikore për të analizuar proceset biologjike.

Adresa

TitulliDr. Emër MbiemërErida Gjini ProfesioniBiostaticien CertifikimePhD in Mathematics (UK), Master of Science in Mathematical Sciences (NL),Bachelor of Science (NL), International Baccalaureate Diploma (IT) Gjuhët e huajaN/A
Telefon+351218417598 E-mailerida.gjini@tecnico.ulisboa.pt AdresaDepartment of Mathematics, Instituto Superior Tecnico, University of Lisbon, Lisbon Portugal