Media shqiptare në Zvicër, “Prointegra.ch”, promovon platformën “Rrjeti i Profesionistëve”

Media shqiptare në Zvicër, “Prointegra.ch”, promovon platformën “Rrjeti i Profesionistëve” (https://rrjetiprofesionisteve.al/), produkt i Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës. Portali i b&eu...

Me Shume

Mark Gjonaj, kryetar i Këshillit Koordinues të Diasporës dhe njëkohësisht këshilltar i Bashkisë së New York-ut

Z. Mark Gjonaj, kryetar i Këshillit Koordinues të Diasporës dhe njëkohësisht këshilltar i Bashkisë së New York-ut, vjen me një tjetër nismë për mbrojtjen e jetëve të komunitetit ku...

Me Shume

CES, konferenca më e madhe e teknologjisë në botë, do të zhvillohet online

Ekspozita Elektronike e Konsumatorit (CES), një nga konferencat më të mëdha në fushën e teknologjisë, do të zhvillohet virtualisht në janar 2021, njoftoi Shoqata e Teknologjisë së Konsumatorit (C...

Me Shume

Publikohet Periodiku i parë per vitin 2020: “Periodik 1/2020 Diaspora Shqiptare”

Analiza dhe Studime   Ky botim vjen si produkt i Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës, i cili publikohet çdo gjashtë muaj. “Periodik 1/2020 Diaspora Shqiptare” përbëhet nga studime, rapor...

Me Shume

Prezantohen Platformat: “Rrjeti i Profesionistëve të Diasporës” dhe “Digjitalizimi i Veprave Shqiptare”.

Drejtorja Ekzekutive e Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës, znj. Blerina Turdiu, së bashku me Koordinatoren e Dhomës së Biznesit të Diasporës, znj. Linda Dervishaj, kanë prezantuar për televizionin A2 CNN dy platformat e fundit të Fo...

Me Shume

Numrin e 66-të të "Newsletter e Diasporës #66" mund ta lexoni këtu:

Publikohet numri i 66-të i Newsletter-it të Diasporës. Mund ta lexoni të plotë këtu: Newsletter #66

Me Shume

Diaspora thyen rekord me paratë e dërguara në Kosovë gjatë pandemisë

Sipas statistikave të Bankës Qendrore të Kosovës, në maj të 2020, Diaspora e Kosovës ka dërguar në Kosovë mbi 100 milionë euro para të gatshme. Krejt kjo për të ndihmuar Kosovën në ballafaqimi e krizës shëndetësore dhe ekonomike. ...

Me Shume

Rreth 46 milionë euro dërguan mërgimtarët në tre muajt e parë të këtij viti

Mërgimtarët në Maqedonisë së Veriut nga janari deri në mars të këtij viti dërguan remitenca prej 46 milionë eurosh në shtëpi – sipas statistikave të Bankës Kombëtare në Shkup, përcjell Albinfo.ch lajmin e mediave në Maqedoninë e ...

Me Shume

Me moton “Gjithçka fillon nga idetë”, Z. Andrea Papa, z.Ervin Mile (SHBA) dhe z.Endri Noti prezantojnë platformën “Think Bank Albania” (TBA)

Me moton “Gjithçka fillon nga idetë”, ideatorët e “Think Bank Albania” (TBA) do të prezantojnë këtë platformë në emisionin “URA”, nesër në Radiotelevizionin Shqiptar. Z. Andrea Papa, z.Ervin Mile (SHBA) dhe z.Endri Noti do të ...

Me Shume

Prof. Lea Ypi: ligjeratë mbi solidaritetin, emigracionin dhe shtresat sociale në Muzeun e Artit Modern të Frankfurtit

Prof. Lea Ypi ka mbajtur një ligjeratë mbi solidaritetin, emigracionin dhe shtresat sociale në Muzeun e Artit Modern të Frankfurtit (MMK Frankfurt). Fjala e saj në MMK Frankfurt tashmë gjendet e plotë në YouTube. Prof. Lea Ypi është Profeso...

Me Shume