La Kanadanë për të vazhduar traditën e familjes në Lukovë

“Guri i rëndë në vend të vet” thotë një proverb i vjetër popullor. Që për shumë njerëz do të thotë se kuptimi i jetës është në vendlindje, në tok&eu...

Me Shume

Mjekët shqiptarë në Diasporë publikojnë Protokollet ndërkombëtare të COVID-19

Federata e Mjekëve në Evropë ka sjellë në gjuhën shqipe disa nga protokollet më të reja të trajtimit të COVID-19 të aplikuara në vende të ndryshme. Një iniciativë kjo që ...

Me Shume

Drini Mulla, inxhinieri shqiptar në krye të kompanisë së suksesshme australiane

Kur Drini Mulla filloi krijimin e një kompanie inxhinierike në Melburn në vitin 1999 së bashku me dy miq të tij, ai nuk e mendoi kurrë se kompania e tij do të rritej aq shumë sa një ditë do të sh...

Me Shume

Shqiptarja mjekja më e mirë në Slloveni: Çmimi më erdhi nga pacientët

Hatije Ismaili është shqiptarja që është shpallur mjekja më e mirë në Slloveni. Një çmim mjaft i rëndësishëm atje, pasi është zgjedhur nga vetë pacientët. N&eum...

Me Shume

Platforma online e mjekëve shqiptarë “HEDA Albania”, vazhdon monitorimin e zhvillimeve të fundit të pandemisë Covid-19

Platforma online e mjekëve shqiptarë në Diasporë dhe brenda vendit, “HEDA Albania”, vazhdon monitorimin e zhvillimeve të fundit të pandemisë Covid-19, duke përditësuar publikun shqiptar me gjet...

Me Shume

Top 9 FREE online courses in Human Rights from Stanford, Harvard, Utrecht, Geneve and other Universities

We published the list of all available online courses that available now from different platforms and universities. This article will be updated on a monthly basis. Please leave your comments and feedbacks, Check the list following the link ->

Me Shume

Aplikim për programet e nxitjes së punësimit

✅Subvencionim 50% të pagës minimale në shkallë vendi për 6 muaj, për cdo të sapodiplomuar 👨‍🎓👩‍🎓në 24 muajt e fundit. 📑Programi i praktikave profesionale synon të garantoj&...

Me Shume

Media shqiptare në Zvicër, “Prointegra.ch”, promovon platformën “Rrjeti i Profesionistëve”

Media shqiptare në Zvicër, “Prointegra.ch”, promovon platformën “Rrjeti i Profesionistëve” (https://rrjetiprofesionisteve.al/), produkt i Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës. Portali i b&eu...

Me Shume

Mark Gjonaj, kryetar i Këshillit Koordinues të Diasporës dhe njëkohësisht këshilltar i Bashkisë së New York-ut

Z. Mark Gjonaj, kryetar i Këshillit Koordinues të Diasporës dhe njëkohësisht këshilltar i Bashkisë së New York-ut, vjen me një tjetër nismë për mbrojtjen e jetëve të komunitetit ku...

Me Shume

CES, konferenca më e madhe e teknologjisë në botë, do të zhvillohet online

Ekspozita Elektronike e Konsumatorit (CES), një nga konferencat më të mëdha në fushën e teknologjisë, do të zhvillohet virtualisht në janar 2021, njoftoi Shoqata e Teknologjisë së Konsumatorit (C...

Me Shume